Čestitka Snježane Brkić povodom Međunarodnog dana žena

Žene u BiH još uvijek nisu u ravnopravnom položaju u odnosu na muškarce. Iako čine većinu stanovništva i obrazovanije su od muškaraca, još uvijek su nedovoljno prisutne kao rukovoditeljice, gospodarstvenice i političarke.
Položaj žena u prošlosti nije bio lagan. Promicanje rodne ravnopravnosti, jednake mogućnosti na tržištu rada, ravnopravnost u procesu odlučivanja u političkom i javnom životu kao i uklanjanje nasilja nad ženama ključne su aktivnosti i mjere koje treba provesti. Potrebno je napustiti ustaljene predrasude i stereotipe ponašanja.
Žene su dosta postigle, ali žene mogu uvijek više. Mi imamo i u našoj zemlji primjere ženske upornosti. Poboljšanju položaja žena uvelike su doprinijele upravo žene koje su bez obzira na to što su ih drugi ponižavali uspjele ostvariti svoje ciljeve. Dokazale su da i žene mogu biti visoko školovane i uspješne, a ne samo muškarci, ali čak i u 21. stoljeću ženin položaj u obitelji nije lagan, mada je bolji nego u prethodnom stoljeću. Borba za ravnopravnost i dalje se nastavlja.
Drage žene, budite otvorene za nove izazove i ne zaboravite uživati u putovanju prema svome cilju.
Sretan Dan žena!
Snježana Brkić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Postavite i Vi svoju reklamu ovdje!