Anđa-najljepša djevojčica u regiji, Međunarodni dan sindroma Down

Obećali smo napisati članak o Anđi, djevojčici od sedam mjeseci kojoj je dijagnosticiran Down sindrom.

Čim je jučer unijela mama Ana Marija u prostorije “Kutka sreće” pokupila je svu pažnju prisutnih. U njenim velikim zelenim okicama možete vidjeti sva najljepša zemaljska prostranstva. Isijavaju posebnom dobrotom i čistoćom.

Razgovarali smo sa njenom mamom, željeli smo da znamo kako je se osjećala kada je saznala da njeno dijete ima sindrom Down. Na samo pitanje mami su zasuzile oči, ali to nismo prepoznali kao suze tuge, nego čista emocija brige za dijete i njen život.

Ana Marija Soldo: ” Trudnoća je protekla savršeno, porod je krenuo u terminu, ali je bio jako traumatičan. Kada su mi rekli da beba ima Down sindrom u prvim trenucima bio je to veliki šok. Doslovno, Mostar se srušio na mene. Činilo mi se da se meni to ne može dogoditi i da je sve san ili da će netko doći i reci da je greška. Sve se promijenilo kad sam je vidjela. Najgore je bilo čitati na internetu o sindromu jer tamo su sve ružne stvari, negativnosti. Ne piše koliko se predivno osjećaš u njihovom društvu. Upravo zato su me i svladale emocije.”

Anđa i njena mama imaju pomoć, ljubav i podršku Ana Marijine obitelji, ovi ostali nisu ni bitni. Jer Anđa je najveći blagoslov za ljude oko sebe. Bog je dao Anđu mami Ana Mariji jer je znao da će ona znati najbolje kako s njom.

Želimo im svu sreću u daljnjem životu. Ovo su djeca koja roditelje izvode na pravi put, a ne obrnuto.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Postavite i Vi svoju reklamu ovdje!