5 beauty trikova za njegu masne kože ljeti

Ljetni period trebao bi biti bezbrižno razdolje gdje zabrinutost zbog masne kože ne bi trebala doći u pitanje.

Kako bismo smanjili reaktivnost masne kože za vrijeme ljeta, istražili smo jednostavne i efektne trikove koji naglasak stavljaju na pravilnu njegu. Slijedite ovih šest koraka kako bi i vaša masna koža voljela ljetne dane koliko i vi.

ZAMIJENITE TEČNI PUDER ZA MINERALNI U PRAHU

Tekući puderi se apsorbiraju u gornje slojeve kože, no, masna koža prirodno dodatno luči sebum što može rezultirati sjajem lica. Puder u prahu san je za masnu kožu jer mineralne formule daju lagan i postojan makeup look.
Drugim riječima, mineralna šminka djeluje bolje na masnu kožu.

KORISTITE SERUM UJUTRO I HIDRATANTNU KREMU NOĆU

Možda ste primijetili da vam koža postaje masnija od jutra do podneva. To nije samo vaša percepcija; to je znanstveno dokazano. Od trenutka kad se probudite, sebum se povećava, a dostiže svoj vrhunac u podne. Tijekom noći, koža vam je potpunosti u modu apsorpcije, bez obzira na godišnje doba. Iskoristite ovaj ciklus koristeći lagani serum u svojoj jutarnjoj rutini i spremite hidratantnu kremu za večernju beauty rutinu.

KORISTITE MINERALNU ZAŠTITU OD SUNCA

Sunčane kreme štite vašu kožu od UV oštećenja na dva načina tj. one apsorbiraju energiju UV zraka i reflektiraju UV zrake dalje od kože. Mineralne kreme za sunčanje uglavnom djeluju po drugom mehanizmu. Mineralnu kremu za sunčanje možete zamisliti kao milijun mikroskopskih ogledala posloženih u misiji zaštite vaše kože od UV zračenja. Također, mineralne kreme za sunčanje imaju nekoliko osnovnih sastojaka, od kojih je jedan cinkov oksid koji djeluje i kao blago adstrigentno, što znači da isušuje dio sebuma koji vaša koža prirodno stvara.

VODOOTPORAN MAKEUP I BLOTTING PAPIRE

Uz dobru osnovu, nastavak vašeg makeupa neka bude vodootporna maskara. Blotting papiri upijaju višak ulja i tijekom ljetne sezone postaju najbolji prijatelj masne kože.

PILING JE OBAVEZAN

Masna koža prirodno odbacuje loše stanice sporije od normalnog tipa kože.
Normalna stopa eksfolijacije kreće se između dvadesetpet i trideset dana za jedan cjeloviti ciklus. Kada se ovaj ciklus uspori, koža postaje sklona lomljenu.Također će vjerojatno izgledati vrlo masno jer se mrtve stanice kože prilijepe za sebum. Povećajte piling tretmane tijekom ljetnih mjeseci.

 

Leave a Comment