Koju manikuru birati ovisno o obliku i dužini noktiju? Donosimo mini vodič

Nije tajna kako upravo nokti i uredna manikura podižu naše samopouzdanje.

Tako će svaka od nas nastojati urediti svoje nokte prema vlastitim preferencijama, birajući monokromatske nijanse ili pak manikuru u svim duginim bojama i sa brojnim uzorcima.

Bez obzira koji stil manikure birate, mi smo odlučili izdvojiti nekoliko savjeta kakvu manikuru birati s obzirom na oblik vaših noktiju.
Iznenaditi ćete se da različiti oblici manikure izgledaju različito s obzirom na dužinu vaših noktiju.

Među popularnim manikurama potražili smo oblike koji će vam najbolje pristajati s obzirom imate li kratke nokte, srednje duge ili duge nokte. Otkrijte ih u nastavku.

KRATKI NOKTI

Klasik koji rado biraju dame sa kratkim noktima upravo je zaobljena manikura. Karakterizira ju okrugli zavoj na vrhu.

SREDNJE VELIKI NOKTI

Za dame koje imaju nešto duže nokte možemo izdvojiti nekoliko oblika koji će laskati vašoj manikuri. Prva je ovalna manikura koja je mrvicu zaobljenija i odlično naglašava vašu kutikulu nokta.

Kvadratna manikura je drugi oblik koji će htjeti primijeniti dame sa srednje dugim noktima. U ovoj manikuri zavoj na vrhu nokta je plosnat, a nokat je sa strane savršeno ravan.

Manikuru sa šiljastim noktima uglavnom rezerviramo za srednje duge nokte. Kako i samo ime kaže, ovu manikuru odlikuju nokti sa oštrim zavojem na vrhu koji čini da nokti izgledaju duži nego što jesu.

DUGI NOKTI

Ukoliko imate duge nokte, tada je manikura u obliku badema idealna za vas. Ovu manikuru karakteriziraju nokti koji su kombinacija ovalne manikure i manikure sa šiljastim noktima. Tako dobijete elegantne, duge i graciozne nokte koji nemaju previše oštre zavoje.

Za duge nokte se rezervira i takozvana balerina manikura koju odlikuju nokti sa plosnatim vrhom. Ime je dobila upravo po tome što nokti u ovoj manikuri izgledaju kao balerinske papučice.

Dugi i dramatični nokti često se koriste za kreiranje stiletto manikure koju karakteriziraju jako oštri zavoji na vrhu.

Leave a Comment