Chanel No. 5 je ponosni stogodišnjak

Chanel No. 5 je ponosni stogodišnjak post thumbnail image

Francuska dizajnerica i modna ikona Coco Chanel s tim je legendarnim parfemom napravila revoluciju u svijetu mode, nakon čega više ništa nije bilo isto

Kao sve što je dotad stvorila Gabrielle Coco Chanel, taj kultni parfem raskinuo je s tadašnjom tradicijom kako bi uspostavio novu normu.

Do te 1921. godine parfemi su bili tzv. ‘soliflores’, odnosno mirisi koji koji mirišu na jedan cvijet no Coco je željela proširiti granice i stvoriti miris koji se ne može pripisati niti jednoj konkretnoj stvari u prirodi.

Objasnila je svom suradniku, stručnjaku za parfeme, Ernestu Beauxu, kako želi da Chanel N°5 bude poseban miris koji će odražavati senzualnost i složenost moderne žene, a rezultat je bio zavodljiv miris koji nije sličan niti jednom drugom parfemu na tržištu.

To je bila dotad neviđena revolucija u parfumskoj industriji koja je u jedan parfem uklopila više od 80 mirisa, uključujući jasmin, ylang-ylang, sandalovinu i majsku ružu, s velikom količinom aldehida, organskih spojeva koji pojačavaju mirisni profil mirisa.

Budući da je broj 5 bio je njezin sretan broj, nije slučajnost da je Chanel svijetu predstavila svoj novi miris koji je pušten u prodaju baš u petom mjesecu 1921. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Post