Ljepota nije dio tijela – Druženje s članicama udruge Narcis

Ljepota nije dio tijela – Druženje s članicama udruge Narcis post thumbnail image

Povodom mjeseca listopada i borbe protiv raka dojke organizirali smo ugodno druženje s članicama udruge Narcis ŽZH.

Razgovori su bili šaroliki i poučni. Gospođe su nam prenijele svoje iskustvo borbe protiv zlokobne bolesti.

Predsjednica udruge Radica Lasić, kazala nam je da je osnovala udrugu prije 18 godina, a motivacija su joj bile žene iz udruge borbe protiv raka iz Zagreba, koje su u vrijeme kada je Radica operirana obilazile oboljele i davale im potporu. Njoj je to jako puno značilo, jer je vidjela da se i nakon operacije može nastaviti živjeti normalno i osjećati se ženstveno.

U vrijeme kada je udruga osnovana u Širokom Brijegu, bilo je sramota javno govoriti o bolesti. Ali Radicu to nije spriječilo ni sputavalo.

Danas udruga broji dosta članica koje javno i otvoreno govore i bolesti.

Posjećuju srednje škole i govore o prevenciji, što je jako bitno za naše društvo koje je još uvijek poprilično zatvoreno kada su u pitanju kontrole dojke i ginekologa.

Također, ovim putem bi apelirali da ne zaboravite na samopreglede dojke i redovno posjećivanje doktora. Zdravlje je najbitnije.

Sve članice su se složile da potpora okoline i vjera u Boga ozdravljaju. A to što im je jedan mali djelić tijela odstranjen, to ne umanjuje njihovu ljepotu, senzibilnost i ženstvenost. JER LJEPOTA NIJE DIO TIJELA !

Poznajemo mnogo fizički ružnih ljudi, koji su predivni iznutra, a i fizički predivnih ljudi, a pokvarenih iznutra i tu najbolje vidimo da vanjski izgled nema nikakvog utjecaja na istinsku ljepotu, zato što ćete radije imati u društvu prvo navedenog “ružnog” čovjeka, a ne “predivnog”.

Udruga se ne financira iz proračuna, s toga ako želite pomoći radu ove udruge javite se direktno u Udrugu Narcis Široki Brijeg.

Gospođe (lavice) su skromne i nikada nisu ništa tražile, ali složiti će te se sa mnom da potporu za ovakve stvari treba pružati objeručke.

Pogotovo zato što ne smijete zaboraviti, bolest ne bira.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Post